Dimičeva je sodelovanje z Vegradom zanikala. Foto: MMC RTV SLO
Dimičeva je sodelovanje z Vegradom zanikala. Foto: MMC RTV SLO

Na sodišče je prišel tudi partner Dimičeve Roman Horvat. Zaradi sporne obnove hiše v ljubljanskih Murglah so bili namreč po poročanju medijev ovadeni Tovšakova, Matej Košič iz Vegrada in Horvat. Zadnji naj bi bil ovaden zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem.

Vegradovi delavci naj bi hišo Dimičeve v ljubljanskih Murglah namreč obnavljali na stroške Vegrada z materialom, namenjenim gradnji ljubljanske soseske Celovški dvori. Dimičeva in Horvat naj bi se na ta način okoristila za 120.000 evrov.

Dimičeva je sodelovanje z Vegradom zanikala, je pa potrdila, da je za obnovo družinske hiše od NLB-ja leta 2009 dobila posojilo v vrednosti 350.000 evrov. Posojilo naj bi ji bilo odobreno po izjemno ugodni obrestni meri za dobo 30 let, v času pridobitve posojila, ko je torej vodila kabinet Boruta Pahorja, pa je imela ob tem približno 2200 evrov neto plače. Nekaj dni za tem, ko je primer pod drobnogled vzela policija, je Dimičeva odstopila s položaja.

Okrožno sodišče v Ljubljani pa je novembra lani izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave zoper pet oseb, ki so osumljene zlorabe položaja pri odobritvi posojila Dimičevi. Gre za Igorja Žvoklja, Tomaža Kupnika, Draška Veselinoviča, Mirana Vičiča in Mateja Narata.