Bežigrajski policisti so v več akcijah zasegli prepovedano drogo in pripomočke za preprodajo. Foto: MMC RTV SLO
Bežigrajski policisti so v več akcijah zasegli prepovedano drogo in pripomočke za preprodajo. Foto: MMC RTV SLO
Pripomočki za preprodajo mamil
Največ prepovedane droge so našli pri 25-letniku iz Ljubljane, ki je v priporu. Foto: MMC RTV SLO

Policisti so mamila odkrili v začetku februarja pri hišni preiskavi. 25-letnemu Ljubljančanu so odvzeli prostost in ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Zasegli so tri kilograme konoplje - rastline, 15 gramov kokaina, 4 tehtnice, več tisoč samozapiralnih vrečk, napravo za vakuumsko pakiranje, več večjih PVC-vrečk s sledovi prepovedane droge konoplje in okoli 10.000 evrov v manjših bankovcih.

Bežigrajski policisti so v obdobju od konca januarja do srede februarja sicer opravili več hišnih preiskav zaradi suma storitve kaznivega dejanja, povezanega s področjem prepovedanih drog.

Mladoletnik prodajal mladoletnikom
Konec januarja so med drugim obravnavali tudi dva mladoletnika (16-letnika iz okolice Sodražice in 17-letnika iz okolice Vodic) in med postopkom vsakemu zasegli pol grama konoplje. Zoper oba bodo podali obtožilni predlog, zoper 17-letnika, ki je mladoletnikoma mamilo prodal, pa so napisali kazensko ovadbo.

Sadovi hišnih preiskav
Bežigrajski policisti so konec januarja preiskali tudi bivališče 19-letnika iz Mengša in pri tem zasegli 33 gramov konoplje, tehtnice in vrečke za pakiranje. V hišni preiskavi pri 20-letniku in 17-letniku iz Ljubljane pa so odkrili in zasegli okoli 70 gramov konoplje, tehtnico in samozapiralne vrečke (pri 17-letniku) in 500 gramov konoplje, 2 tehtnici in vrečke pri 20-letniku.

C. R.