Policija je bila o napadu obveščena 19. februarja. Foto: MMC RTV SLO
Policija je bila o napadu obveščena 19. februarja. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljansko okrožno tožilstvo je namreč prepričano, da se je vseh sedem že prej dogovorilo, da z 39-letnikom surovo obračunajo, povod za to pa naj bi bilo maščevanje zaradi predhodnega pretepa v eni izmed lokalnih gostiln, poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Poleg tega je sedmerica obtožena še nasilništva, ker so se s pestmi lotili partnerke pokojne žrtve, ko je med napadom (ta se je zgodil 19. februarja na enem izmed kočevskih bencinskih servisov) poskušala Zupanca braniti.

Brutalni pretep so po poročanju obeh časopisov posnele tudi nadzorne kamere, vpleteni pa so sicer vpletenost v kaznivo dejanje in zamere do Zupanca ostro zanikali.

Po poročanju Slovenskih novic vsem sedmim obtoženim grozi najvišja kazen, 30 let zapora. Odvetnik enega izmed obtoženih Andrej Žabjek je za časopis povedal, da se čudi nad odločitvijo tožilcev, ker so izenačili krivdo vseh obtožencev. "Izvedenec sodne medicine je ugotovil, da sta bila za žrtev usodna le dva, ki sta po njem udarjala z obcestnim količkom in sekiro," meni Žabjek.

Tožilka Marjeta Perat Vlaj se namreč ni odločila za to, da bi peterico od sedmih obtožila le sodelovanja v pretepu in bi jim grozilo le po leto dni zapora.