Fotografija je simbolična. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

O dogodku je Policijsko upravo Nova Gorica ob 17.41 obvestil Regijski center za obveščanje Nova Gorica. Pri reševalni akciji so sodelovali tudi poklicni gasilci in potapljači javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica ter reševalci nujne medicinske pomoči.

Pri iskanju moškega na delu akumulacijskega jezera, kjer so ga očividci nazadnje videli, so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti Soča. Potapljači so pregledovali območje in dno akumulacijskega jezera tudi s čolnom in sonarjem. Ob 21.22 so utopljenca potapljači našli približno sto metrov od obale.

Ko so utopljenca izvlekli iz vode, je zdravstveno osebje na kraju potrdilo smrt pokojnega in odredilo sanitarno obdukcijo, s tem pa bodo ugotovili natančen vzrok smrti. Prav tako je bila na kraju s pomočjo svojcev potrjena njegova identiteta, so še sporočili s policije.

Glede na okoliščine tragičnega dogodka so policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.