Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Skupina navijačev je vdrla na igrišče in na nogometaše začela metati bakle. Zatem je izbruhnilo tudi fizično obračunavanje. “Sporočamo, da je bilo gostovanje v Škofji Loki zaradi grozovitega napada na našo ekipo in navijače prekinjeno. Razlogi kriminalnega dejanja, v katerem so bili trije nogometaši MNK Izola poškodovani, ostajajo neznani. Več informacij sledi,“ so na Facebooku zapisali pri izolskem klubu.

Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

"Neznani napadalci so napadli navijače Izole. Šlo je za izredno grob in predhodno pripravljen napad, ker so bili cilj pravzaprav sami navijači. Prišlo je do grobega incidenta, metale so se rakete. Niti predstavljali si nismo, da je kaj takšnega v Sloveniji možno. Da gre za tako predhodno pripravljeno nasilje nad drugimi navijaškimi skupinami," je za TV Slovenija povedal predsednik nogometnega kluba Škofja Loka Roman Jemec.

Jemec je za 24ur.com dodatno pojasnil, da njihov klub nima nič skupnega s tem napadom, v klubu pa si želijo, da se kaj takega v Škofji Loki ne bi nikoli več zgodilo. Ocenil je, da so bile pri napadu prisotne stare zamere med gostujočimi navijači in navijači, ki so vdrli na igrišče, ki pa z NK-jem Škofja Loka nimajo nič skupnega. Napadalci so bili organizirani kot bojna skupina, ki je z vso silo bliskovito vdrla na igrišče, napadla in po petih minutah tudi odšla. "Vdrli so zamaskirani, oboroženi s kiji in palicami," je še povedal Jemec in dodal, da je bil to očitno dobro načrtovan napad.

“Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na nogometni tekmi. Glede na zbrana obvestila so bili udeleženi navijači in lažje poškodovane tri osebe. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje, vodijo pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev. Postopek še poteka,“ so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Navijači vdrli na igrišče in poškodovali nogometaše