Med iskalno akcijo. Foto: GRS Tolmin
Med iskalno akcijo. Foto: GRS Tolmin

Takoj po nesreči so bili aktivirani gorski reševalci, gasilci in reševalci iz vode, ki so začeli pregledovati zaradi obilnega deževja močno naraslo reko Sočo od Otone proti Trnovemu ob Soči, so pri Gorski reševalni službi Tolmin zapisali v sporočilu na Facebooku.

Skupina šestih nemških turistov

Okoli 17.37 so bili novogoriški policisti obveščeni, da je pri Trnovem ob Soči reka Soča odnesla kajakaša. Na samem kraju so nato ugotovili, da se je skupina šestih državljanov Nemčije s kajaki spustila po Soči, pred izstopnim mestom pri Trnovem ob Soči pa je imel 60-letni kajakaš težave, zato je izplaval iz kajaka. Zaradi visoke in deroče Soče mu ni uspelo zapustiti reke na izstopnem mestu in ga je voda odnesla naprej proti Kobaridu. Kajakaš je v nesrečnem dogodku umrl, sledilo bo poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, je sporočil Aleš Čibej s Policijske uprave Nova Gorica.

Med iskalno akcijo so že kmalu našli kajak in več predmetov pogrešanega kajakaša, okoli pol sedme ure popoldne pa so v Kataraktu nekaj metrov od obale našli tudi truplo ponesrečenca. Truplo so potegnili iz reke in ga na nosilih prenesli do ceste, za nadaljnji prevoz pa je poskrbela pogrebna služba.

V iskanju in reševanju je sodelovalo 20 reševalcev GRS-ja Tolmin, osem reševalcev Društva reševalcev iz vode, 11 gasilcev PGD-ja Kobarid in deset gasilcev PGD-ja Tolmin, so reševalci navedli v sporočilu.

Iz GRS-ja Tolmin sporočajo tudi, da je to bila letos že druga nesreča kajakaša na Soči, pri čemer se je prva nesreča le nekaj dni prej končala bolj srečno.