V nedeljo zvečer sta v prometnih nesrečah umrla dva človeka. Foto: BoBo
V nedeljo zvečer sta v prometnih nesrečah umrla dva človeka. Foto: BoBo

V prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo malo pred 22. uro v naselju Topolšica pri Velenju, je po navedbah celjske policijske uprave 38-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste.

Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste in na vozilo. V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu. Voznik in sopotnik na zadnjem sedežu sta se v prometni nesreči lažje poškodovala.

38-letni voznik je po trčenju kraj prometne nesreče zapustil, policisti pa so ga kmalu po nesreči izsledili v bližini kraja prometne nesreče.

Avtomobil se je prevrnil na streho
Na dolenjski avtocesti, med priključkoma Drnovo in Dobruška vas proti Novemu mestu, je ob 20.45 osebno vozilo zapeljalo s cestišča na brežino in se prevrnilo na streho. Pri tem je umrl 29-letni potnik v osebnem avtomobilu. Dva potnika sta se hudo poškodovala, 40-letni voznik pa naj bi bil lažje poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.