Policija je prizorišče umora
Policija je prizorišče umora "neprodušno" zaprla. Foto: Eugenija Carl
Umor v naselju Čežarji

Umrlega O. V., starega 57 let, zjutraj ni bilo v službo. Bil je poslovodja trgovine v Svetem Antonu.

Zaposlena v trgovini pripoveduje, kaj se je zgodilo: "Sodelavka je prišla ob 8. uri zjutraj v službo, a trgovina, ki bi morala biti od 7. ure že odprta, je bila zaprta. Poklicala me je, da šefa še ni in da bo skočila pogledat do njegovega doma. Vrata so bila odklenjena. Videla je, da je nekaj narobe, saj so bili predali na tleh, vsebina raztresena. Takoj je pomislila, da gre za vlom, zato ni vstopila. Šla je do sosedov in so skupaj poklicali policijo."

Po naših informacijah sta z bližnjim sosedom hotela vstopiti v stanovanje, vendar sta na tleh opazila kri, zato sta se odločila, da počakata na policijo.

Tiskovna predstavnica PU-ja Koper Anita Leskovec je povedala, da jih je občan okoli 8. ure zjutraj obvestil o tragediji v zasebni hiši. V njej so našli moško truplo. Potrdila je, da preiskujejo sum kaznivega povzročitve nasilne smrti. "Domnevamo, da je pokojnik oseba, ki je živela v tej hiši, vendar tega še ne moremo potrditi, saj identifikacija še ni opravljena,"je dejala.

Po naših informacijah je pokojnik močno poškodovan po glavi, na podlagi nekaterih okoliščinah, na katere so naleteli na prizorišču tragedije pa preiskovalci sklepajo, da napadalec žrtve ni presenetil.

Na kraju dogodka so policisti in preiskovalna sodnica. Na delu okoli 15 kriminalistov ter uniformiranih policistov, ogled kraja pa naj bi potekal še najmanj šest ur.

Sosedje so pretreseni. Umrlega opisujejo kot mirnega in veselega človeka, ki je v hiši živel sam.

Umor v naselju Čežarji