Dogodek na sobotni tekmi bo najprej pod drobnogled vzela komisija, ki jo je imenoval direktor PU-ja Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Dogodek na sobotni tekmi bo najprej pod drobnogled vzela komisija, ki jo je imenoval direktor PU-ja Ljubljana. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Posamezni incidenti in kazanje mišic ob robu velikega derbija, sploh če se je ta pretekli konec tedna v prestolnico vrnil po dolgih 5 letih, so pravzaprav del "folklore". Prvi se je v soboto zgodil v mestnem središču, pozneje med tekmo pa tudi na tribuni stadiona v Spodnji Šiški. O dogajanju v središču mesta policija ponavlja informacije, ki so jih posredovali že v soboto, o dogodkih na tribuni pa je tiskovna prestavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Adlešič za javnost izjavila, da organizator dogodka ni preprečil vnosa pirotehničnih sredstev na tribune. Pozneje naj bi se nekateri navijači do policije obnašali nedostojno. Po njenih besedah so se žalitve stopnjevale. Policija je posredovala, a, kot trdi, prisilnih sredstev ni uporabila.


Toda: na medmrežju je objavljen videoposnetek "posredovanja" policije na tribuni stadiona, ki kaže, da so posamezni policisti med izmenjavanjem mnenj s posameznimi gledalci odgovarjali z gumijevko in s solzivcem (videoposnetek si lahko ogledate pod pisnim delom novice; predmetni dogodki so posneti v časovnem okviru med 3:50 in 4:20).

Adlešičeva pravi, da imajo posamezniki, ki so že dobili kazen, ali so bili v postopku in se ne strinjajo z ravnanji policije, vse možnosti, da zoper ta postopek podajo pritožbo. Dodaja pa, da je direktor Policijske uprave Ljubljana imenoval posebno komisijo, ki bo sobotne dogodke vzela pod drobnogled.