Italijanski policisti so bežečemu vozilu sledili na slovensko stran. (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO/Questura di Pordenone
Italijanski policisti so bežečemu vozilu sledili na slovensko stran. (fotografija je simbolična). Foto: MMC RTV SLO/Questura di Pordenone

O dogajanju ob slovensko-italijanski meji so bili novogoriški policisti obveščeni v nedeljo malo po 5. uri zjutraj. Sporočeno jim je bilo, da italijanski varnostni organi na podlagi sporazuma o čezmejnem policijskem sodelovanju na območju Policijske uprave Nova Gorica sledijo vozniku osebnega avtomobila znamke Ford z romunskimi registrskimi oznakami.

Predtem so italijanski policisti avtomobil neuspešno poskusili ustaviti na italijanski strani meje, a je voznik pospešil in čez nekdanji mednarodni mejni prehod v Vrtojbi vstopil v Slovenijo. Italijanski policisti so ga nato zasledovali skozi več slovenskih naselij, potniki v avtomobilu pa so medtem iz vozila odvrgli več različnih predmetov.

Voznik je med begom pred policisti na koncu trčil v zid stanovanjske hiše v središču naselja Renče. Po trčenju so iz vozila proti Volčji Dragi zbežali trije ljudje. Enega od njih, 24-letnega državljana Romunije, so policisti prijeli na kraju. V vozilu so bili nato najdeni številni predmeti, za katere obstaja sum, da izvirajo iz premoženjskih kaznivih dejanj in so bili zaseženi, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.