Incident se je zgodil na novomeškem bencinskem servisu. Foto: MMC RTV SLO
Incident se je zgodil na novomeškem bencinskem servisu. Foto: MMC RTV SLO

Na parkirnem prostoru pred prodajalno v Novem mestu je v soboto zvečer izbruhnil pretep med tremi Romi, ki so se med seboj poznali in so bili v sporu, je poročala TV Slovenija. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi eden izmed njih zbežal na bližnji bencinski servis, drugi pa naj bi se za njim zapeljal z osebnim avtomobilom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pred vhodom v objekt je vanj trčil, ga stisnil ob steno in s kraja dogodka pobegnil. Policisti so bili o dogodku obveščeni okoli 20. ure. Pobeglega so izsledili v eni izmed stanovanjskih hiš v Novem mestu, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Pozneje so izsledili in prijeli tudi 34-letnega osumljenca, še piše v policijskem sporočilu za javnost.
Hudo poškodovanega 32-letnega povoženca so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb umrl.

Policisti preiskavo nadaljujejo in za razjasnitev okoliščin prosijo vse občane, ki so dogajanje videli ali o tem kar koli vedo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali pa na anonimno številko 080 12 00.