Policisti roparja, ki sta zbežala peš, še vedno iščejo. Foto: MMC RTV SLO
Policisti roparja, ki sta zbežala peš, še vedno iščejo. Foto: MMC RTV SLO

Kot je za MMC pojasnil tiskovni predstavnik policijske uprave Maks Oblak, so bili policisti obveščeni, da sta malo pred 9. uro v hranilnico vstopila zamaskirana roparja (eden je bil zakrit z nogavico, drugi pa s kapo z izrezom za oči) in od zaposlenih zahtevala denar.

"Svoje besede sta podkrepila tudi z orožjem," razlaga Oblak in dodaja, da je en ropar držal dolgocevno, drugi pa kratkocevno orožje. Zaposleni so roparjema izročili del denarja, ki so ga imeli pripravljenega za dnevno poslovanje s strankami, nato pa sta roparja peš pobegnila.

Med ropom v hranilnici ni bilo strank, le trije zaposleni, še pravi tiskovni predstavnik in dodaja, da na srečo ni bil poškodovan nihče.

Oba roparja v črnem
Roparja sta bila oblečena v temna oblačila, oba sta poleg kape oz. nogavice, nosila tudi črne rokavice, eden je imel hlače bež barve, drugi pa črne, še pravi Oblak. Visoka sta bila okoli 170 centimetrov in suhe postave.

Oblak nam je še pojasnil, da trenutno poteka intenzivna policijska akcija - ožjo in širšo okolico preiskujejo s psi, na pomoč je priskočil tudi policijski helikopter.