"Varnostniki so zaznali prve zametke požara ob 22. uri in nemudoma obvestili pristojne. Gasilske enote so bile na kraju dogodka v najkrajšem možnem času in uspele do 2.30 požar v celoti pogasiti. Do 6. ure zjutraj so gasilci izvajali požarno stražo, od takrat pa zato usposobljeni zaposleni in varnostna služba skrbno nadzorujejo kraj dogodka," so pojasnili v podjetju. Foto: BoBo

Požar se je razplamtel nekaj po 22. uri. Zagorelo je približno 500 kubičnih metrov mešanih odpadkov, ob prihodu gasilcev je tlelo.

Člani mariborske gasilske brigade in več prostovoljnih gasilskih društev so tleči kup nato z dvigalom premetali in zalili z vodo, da bi preprečili vnovični vžig, poroča Radio Slovenija.

Širila sta se gost dim in smrad. Oglasile so se tudi sirene, ki opozarjajo na splošno nevarnost.

Poškodovanih ni bilo.

Tuja krivda izključena

Policisti so tujo krivdo kot vzrok požara že izključili, menijo, da je prišlo do samovžiga embalaže in odpadnih goriv. "Neposredno materialna škoda ni nastala, posredna škoda je nastala zaradi zastoja proizvodnje," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Zaradi "dobrega sistema preventive (24-urnem fizičnem varovanju lokacije, sistemom za detekcijo požara, izobraževanju zaposlenih) kot tudi učinkovite akcije delavcev Surovine in gasilcev, ki so naredili vse, kar je mogoče, gre zahvala, da je bil požar hitro pod kontrolo, škoda pa minimalna," pa pravijo v podjetju Surovina.

Nočni požar v mariborski Surovini