Foto:
Foto:

Minuli četrtek so cariniki in delavci enote za zatiranje tihotapstva pri Generalnem carinskem uradu na mednarodnem mejnem prehodu Zavrč v vozilu za prevoz osebnih vozil odkrili 118 kilogramov kokaina. Po besedah direktorja Carinskega urada Maribor Milana Jarnoviča so tihotapljenje kokaina preko slovensko-hrvaške meje najprej odkrili carinski delavci, ki so takoj nato poklicali na pomoč delavce Enote za zatiranje tihotapstva.

Tihotapljenja drog je osumljen enainpetdesetletni bolgarski državljan, ki se je na mejni prehod v Zavrču pripeljal z Mercedesom 410 D. Čeprav je carinikom zatrdil, da nima ničesar za prijaviti, so se odločili za pregled vozila, pri čemer so ugotovili, da je imel tovornjak na tovornem delu prirejen prostor za tihotapljenje blaga, v katerem so našli zavitke z neznano snovjo. Po prihodu delavcev Enote za zatiranje tihotapstva so s preliminarnim testom ugotovili, da so v zavitkih prepovedane droge.

Po prihodu delavcev Urada kriminalistične policije iz Policijske postaje Maribor in okrožne državne tožilke so cariniki nadaljevali s preiskavo ter na večih mestih prerezali zavarjena mesta na tovornjaku. Odkrili ter zasegli so 100 zavitkov s 118 kilogrami kokaina. Gre za največji zaseg tega mamila v Sloveniji doslej, poroča Radio Slovenija.

Zoper voznika so podali kazensko ovadbo zaradi tihotapstva prepovedanih snovi. Grozi mu zaporna kazen do 10 let.