Foto:
Foto:
Španski premier Jose Maria Aznar.

Dominique de Villepin, Joschka Fischer in Wlodzimierz Cimoszewicz pri pogovorih o prihodnji ustavni ureditvi razširjene Evropske unije niso imeli novih pobud, vendar je bil poljski zunanji minister po srečanju optimističen. Po njegovem mnenju lahko dogovor o novi evropski ustavi voditelji dosežejo že v nekaj tednih.

Weimarski trikotnik je bil vzpostavljen leta 1991, namenjen pa je bil globljemu sodelovanju med Parizom, Berlinom in Varšavo.

Aznar na obisku na Poljskem
Na obisk na Poljsko je prišel španski premier Jose Maria Aznar, ki se je s poljskim premierjem Leszkom Millerjem pogovarjal predvsem o evropski ustavni pogodbi.

Španija in Poljska sta na decembrskem vrhu Evropske unije blokirali sprejetje osnutka prihodnje evropske ustave, saj v njem niso bile upoštevane zahteve obeh držav glede priznanja statusa, kot ga določa pogodba iz Nice. Premierja sta se dotaknila tudi vprašanja Iraka, kjer imata državi svoje vojake.

Aznar bo prejel tudi posebno priznanje poljskega kluba poslovnežev, ki ga je prejel tudi francoski predsednik Jacques Chirac.