Rehn je od Slovenije prejel odgovor glede predloga o reševanju spora med Slovenijo in Hrvaško, od Hrvaške pa še ne. Foto: EPA
Rehn je od Slovenije prejel odgovor glede predloga o reševanju spora med Slovenijo in Hrvaško, od Hrvaške pa še ne. Foto: EPA

To sta po sestanku, na katerem sta sodelovala tudi švedski zunanji minister Carl Bildt in francoski veleposlanik pri EU-ju Jean-Pierre Sella, dejala Rehn in podpredsednik češke vlade Alexandr Vondra. Kot poroča dopisnica RTV Slovenija Tanja Fajon, so se sogovorniki sporazumeli, da bo češko predsedstvo Uniji oz. Vondra govoril v imenu Evropske unije.

Predsedujoča trojica je podprla pobudo Evropske komisije in državi pozvala k konstruktivnemu sodelovanju, da bi lahko dosegli rezultate pred pogajalsko konferenco s Hrvaško 24. aprila. Imeli so dobro izmenjavo pogledov, je dejal podpredsednik češke vlade Vondra in potrdil strinjanje predsedujoče trojice Uniji s podporo prizadevanjem komisarja Rehna.

O novem datumu sestanka z zunanjima ministroma Hrvaške in Slovenije, ki je bil v sredo tik pred zdajci odpovedan, za zdaj uradno še ni govora, hrvaški premier Ivo Sanader pa je dejal, da naj bi se Gordan Jandrokovič s slovenskim zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem in Rehnom sestal po veliki noči (po 12. aprilu).

K. T.