Na javni agenciji Spirit, ki bedi nad predstavitvijo države na Expu, prvi mesec predstavitve ocenjujejo kot izjemno dober začetek projekta, so zapisali v sporočilu za javnost.

"Expo 2020 je delil usodo številnih drugih velikih globalnih dogodkov – vse od prestavitve datuma do negotovosti zaradi razmaha pandemije, zato nismo mogli vedeti, kako se bo dogodek sploh začel in kako bo potekalo dogajanje na našem paviljonu. Zdaj, ko je prvi mesec za nami, lahko z velikim zadovoljstvom ugotovimo dvoje: da je bila odločitev za nastop Slovenije na svetovni razstavi v Dubaju pravilna in da so tako obiskovalci paviljona kot tudi slovenska podjetja s predstavitvijo zelo zadovoljni," je poudaril direktor Spirita Tomaž Kostanjevec.

Slovenski paviljon je bil oktobra v znamenju krožnega gospodarstva in vesoljskih tehnologij – s teh dveh področij sta bili tudi prvi večji poslovni delegaciji, ki sta gostovali na njem.

Poslovnih dogodkov, ki so bili namenjeni širši javnosti, je bilo v oktobru 10. V to številko niso všteti dogodki, ki so jih pripravila slovenska podjetja in so bili namenjeni njihovim poslovnim dejavnostim, je dodal Kostanjevec.

Slovenija je bila izpostavljena tudi na dnevu EU-ja in na dveh dogodkih na ženskem paviljonu; eden je potekal na temo krepitve enakih možnosti v vesoljskem gospodarstvu in drugi na temo žensk in kariernega napredka. 1. novembra pa je na slovenskem paviljonu potekal dogodek na temo pametnih vasi.

November v znamenju Ljubljane
Novembra bo sicer dogajanje na slovenskem paviljonu v znamenju Ljubljane, ki je s svojo predstavitvijo nasledila Maribor. Znova bo paviljon gostil dve poslovni delegaciji, prvo s področja pametnih mest prihodnosti in drugo s področja pametnih tovarn in materialov.

Obe delegaciji bosta gostili tudi mednarodni poslovni forum, vrsto poslovnih dogodkov pa bo dopolnil še obisk slovenskega znanstvenika Jureta Leskovca z Univerze Stanford, ki bo na slovenskem paviljonu predaval konec novembra, so med drugim še poudarili pri Spiritu.

Slovenski paviljon je deležen pozitivnih vtisov. Foto: Facebook Slovenia at Expo
Slovenski paviljon je deležen pozitivnih vtisov. Foto: Facebook Slovenia at Expo