Izvršni direktor slabe banke Janez Škrubej dobi na mesec 21.533 evrov plače. Foto: BoBo
Izvršni direktor slabe banke Janez Škrubej dobi na mesec 21.533 evrov plače. Foto: BoBo

Po poročanju Dela po višini plače DUTB-ju vodita glavni izvršni direktor in novi izvršni direktor družbe Christopher Gwilliam in Janez Škrubej, ki na mesec zaslužita po 21.533 evrov bruto. Sledita jima izvršni direktor Aleš Koršič in v. d. izvršnega direktorja Torbjörn Mansson z 9800 evri bruto plače.

V ta znesek so sicer všteti nekateri dodatki, denimo dodatek za delovno dobo, ne pa obvezno povračilo stroškov za prevoz in prehrano ter stroški na službenem potovanju.

Gwilliamova in Škrubejeva pogodba tudi določa, da sta upravičena do variabilnega dela plače po preteku enega leta od zaposlitve. O pogojih in merilih za variabilni del plače pa se dogovorita z delodajalcem. Če se jima pogodba odpove pred potekom mandata konec leta 2017 brez utemeljenih ali drugih razlogov, sta upravičena do šestih povprečnih mesečnih plač odpravnine.

Terjatve so še vedno skrivnost
Javnost je sicer presenetilo tudi to, da DUTB ne more razkriti seznama, katere terjatve sta NLB in NKBM prenesla nanjo. Čeprav se je to pričakovalo in napovedovalo, je v začetku leta DUTB ugotovil, da za to nima pravnih podlag. Objava teh podatkov naj bi se vendarle uresničila z uveljavitvijo novele zakona o dostopu do informacij javnega značaja, katere sprejetje politika napoveduje marca.