Prevzemna ponudba se nanaša na 5.087.574 delnic oziroma 58,16 odstotka Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO
Prevzemna ponudba se nanaša na 5.087.574 delnic oziroma 58,16 odstotka Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO
Prevzemna ponudba za Laško

Prevzemna ponudba velja do 11. marca do 12. ure, predmet ponudbe je 5.087.574 delnic, ponudba pa ne vsebuje praga uspešnosti. Prevzemniki imajo že v lasti 41,84-odstotni delež Pivovarne Laško, od tega ima več kot polovico v lasti Infond Holding. Po neuradnih informacijah pa naj bi ekipa, povezana z Boškom Šrotom, obvladovala že več kot polovico pivovarne.

Na Ljubljanski borzi se je v ponedeljek enotni tečaj delnice Pivovarne Laško oblikoval pri 83,26 evra, kar je 4,74 evra manj od prevzemne ponudbe, prevzemniki pa menijo, da prevzemna cena izraža pošteno vrednost Pivovarne Laško.

Za zavarovanje kupnine niso zastavili delnic, ki jih kupujejo
Prevzemniki še navajajo, da za pridobitev finančnih virov za plačilo kupnine niso na noben način, posredno ali neposredno, dali ali se zavezali dati v zastavo ali zavarovanje vrednostnih papirjev ciljne družbe.

30. januarja so prevzemniki sklenili sporazum o skupnem nastopu pri objavi prevzemne ponudbe, s katerim so izrazili skupni poslovni interes. Ob tem štiri družbe dodajajo, da do sklenitve sporazuman niso delovale usklajeno.

Če bo prevzemna ponudba uspešna, bodo prevzemniki v 15 dneh po izdaji odločbe Agencije za trg vrednostnih papirjev o izidu prevzemne ponudbe sklenili delniški sporazum, s katerim bodo uredili medsebojne pravice in obveznosti. Infond Holding bo tako upravičen do 69.096 delnic, do največ 3.880.448 delnic bo pripadlo Fidini, do največ 1.038.326 delnic bo dobilo Cestno podjetje Maribor, razliko pa bo dobila družba Koto.

Prevzemna ponudba za Laško