Tako Jamnik kot Debeljak sta zaposlena na Kadu, tako da bosta s poznavanjem delovanja družbe in z izkušnjami tudi po njenem preoblikovanju
Tako Jamnik kot Debeljak sta zaposlena na Kadu, tako da bosta s poznavanjem delovanja družbe in z izkušnjami tudi po njenem preoblikovanju "zagotavljala kontinuiteto poslovanja v novi zavarovalnici", pravijo v Kadu. Foto: MMC RTV SLO
AUKN namerava zmanjšati pristojnosti uprav v Kadu in Sodu

Zavarovalnico, ki bo v 100-odstotni lasti Kada, ustanavljajo na podlagi zakona o preoblikovanju Kada, ki predvideva pravno-organizacijsko ločitev njegovih dveh temeljnih dejavnosti - upravljanja premoženja, ki zagotavlja dodatna sredstva za javni sistem pokojninskega zavarovanja, in upravljanja premoženja zavarovancev, ki zagotavlja dodatne pokojnine.

Modra zavarovalnica bo tako poleg upravljanja pokojninskih skladov tudi izplačevala pokojninske rente in zavarovancem ponudila nabor zavarovalnih produktov, da bi na ta način ohranili socialno varnost posameznika v različnih življenjskih obdobjih, pravijo v Kadu.

Dovoljenje mora dati še agencija
Nadzorni svet Modre zavarovalnice je zdaj na čelo nove družbe imenoval dozdajšnjega prvega moža Kada Jamnika, za člana uprave pa Matijo Debelaka. Oba morata pridobiti še dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor. Jamnik bo po prevzemu vodenja zavarovalnice zapustil mesto predsednika uprave Kada.

AUKN namerava zmanjšati pristojnosti uprav v Kadu in Sodu