Kazenske ovadbe so si vodilni prislužili, ker so dopustili, da so bili delavci več mesecev brez plač. Foto: MMC RTV SLO
Kazenske ovadbe so si vodilni prislužili, ker so dopustili, da so bili delavci več mesecev brez plač. Foto: MMC RTV SLO
Vegrad: Kazenske ovadbe

Gre predvsem za nespoštovanje delovnopravne zakonodaje pri izplačilih plač, neplačevanju prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Kot je pojasnil Brezovar, so vodilni v družbah Vegrad, Vegrad - Inde in Vegrad Projektivni biro dopustili, da so bili delavci več mesecev brez plač.

Pojasnil je še, da je druge sume preiskovala policija, zato se v ta del niso vključevali. Kot je znano, je policija pretekli teden potrdila, da v Vegadu preiskuje sume nepravilnosti in kaznivih dejanj, ter da se sumi nanašajo na administrativno izplačljive prepovedi, kršitve delovnopravne zakonodaje, predvsem glede odrejanja in izplačila nadurnega dela ter izplačila regresa in plač, neupravičeno zadrževanje prostovoljnih prispevkov, ki so jih delavci zbrali za svojce enega izmed umrlih sodelavcev, ter suma zlorab, ki so povezane s poslovanjem družbe in povzročitvijo nelikvidnosti.

Iz Mestne občine Velenje so sporočili, da so enostransko prekinili pogodbo, ki so jo za prenovo vile Bianca podpisali z Vegradom. Na občini pojasnjujejo, da je postalo očitno, da Vegrad del na objektu v nobenem primeru ne bo mogel pravočasno končati, saj z deli zamuja že več kot 30 dni. Dodali so, da so delavci na gradbišču delati prenehali 4. avgusta, saj niso imeli potrebnega materiala. Občina je zato že začela postopke za izbiro novega izvajalca.

Vegrad: Kazenske ovadbe