Pierpolo Cerani je obljubil 200 milijonov evrov svežega kapitala za Infond Holding. Foto: MMC RTV SLO
Pierpolo Cerani je obljubil 200 milijonov evrov svežega kapitala za Infond Holding. Foto: MMC RTV SLO
Cerani presenetil s svežimi milijoni

"Sinoči smo podpisali 200 milijonov evrov vredno pogodbo z zasebnim skladom Global Emerging Markets (GEM) iz New Yorka, ki trenutno razpolaga z okoli 3,4, milijarde dolarjev vrednim premoženjem," je delničarjem dejal Cerani.

Dejal je, da bodo s temi sredstvi povečali kapital Infonda Holdinga, edini pogoj pa je, da družbe sklene dogovor s slovenskimi bankami.

Delničarji so na skupščini sicer potrdili vse predlagane sklepe vključno z dokapitalizacijo družbe, kaj jim na majski skupščini ni uspelo. Sklep o dokapitalizaciji s stvarnimi vložki so sicer izglasovali, a upnik Center Naložbe, ki je nameraval svoje terjatve konvertirati v kapitalski delež, zaradi spremenjenih razmer h kapitalizaciji ni pristopil v trimesečnem roku.Družba je v tem času ugotovila insolventnost.

Večina delničarji iz kroga Ceranija in Boška Šrota je na skupščini tako sklenila osnovni kapital družbe povečati za 206 milijonov evrov, in sicer tako z denarnimi kot s stvarnimi vložki. Odločili so tudi, da sedež družbe iz Maribora preselijo v Ljubljano.

Pierpaolo Cerani, italijanski poslovnež, je na čelo Infonda Holdinga, katerega posredni lastnik je bil Boško Šrot, stopil avgusta. Cerani je lastnik in direktor tržaške družbe Iniziative Generali 96, ki je 27. julija kupila 30-odstotni delež družbe Kolonel. Ta ima v lasti 78 odstotkov Centra naložb, ki pa je 71-odstotna lastnica Infonda Holdinga.

Cerani presenetil s svežimi milijoni