Svetniki so glasovali proti imuniteti za osumljenega gospodarskega kriminala Dušana Črnigoja. Foto: MMC RTV SLO
Svetniki so glasovali proti imuniteti za osumljenega gospodarskega kriminala Dušana Črnigoja. Foto: MMC RTV SLO
Hilda Tovšak
Nagrado, bronasti odlitek s 24-karatno podlago, bo Tovšakova prejela 27. februarja v Zagrebu. Foto: MMC RTV SLO
Črnigoj brez imunitete

Črnigoj je eden od osmih osumljencev za dejanja s področja gospodarskega kriminala. Sklep, da se Črnigoju imuniteta svetnika ne vzpostavi, je podprlo 26 od 31 prisotnih svetnikov. Proti sklepu ni glasoval nihče.

Svetniške imunitete za Črnigoja ne bo
Predlog, da se Črnigoju imuniteta ne vzpostavi, je svetu pretekli teden podala mandatno-imunitetna komisija, ki se je tako odločila, ker je presodila, da delovanje DS-ja ne bo ovirano in ker se Črnigoj ni skliceval na imuniteto.

Črnigoja so skupaj s še šestimi ljudmi pridržali 12. februarja, a so ga pozno zvečer izpustili na prostost, čeprav se na imuniteto ni skliceval. Druge pridržane so izpustili dan pozneje, v priporu pa je ostal le Tomaž Žibert.

Senat o priporu še ni odločal
Črnigoj je v torek stopil pred preiskovalnega sodnika. Tožilec je zaradi mogočega vplivanja na priče predlagal pripor, a se sodnica zanj ni odločila. O njegovem morebitnem pridržanju bo zato odločal zunajrazpravni senat treh sodnikov ljubljanskega sodišča.

Tovšakovo nagradili na Hrvaškem
Hilda Tovšak je za vodenje Vegrada gradnje, d. o. o. prejela prvo hrvaško kuno, nagrado, ki jo dobijo najboljši menedžerji in podjetniki.

Nagrado je Tovšakovi podelil zagrebški Zavod za poslovna raziskovanja, in sicer za uvrstitev Vegrada gradnje med odstotek najboljših, najproduktivnejših in največjih hrvaških podjetij. Nagrado zavod podeljuje z namenom promocije hrvaškega gospodarstva. Ob tej priložnosti je Tovšakova poudarila, da nagrada ne gre le njej, ampak vsem zaposlenim.

Poleg tega to po njenih besedah dokazuje, da je Vegrad z vsemi hčerinskimi družbami eno najuspešnejših slovenskih gradbenih podjetij, Vegrad gradnje pa med najuspešnejšimi hrvaškimi družbami.

Črnigoj brez imunitete