Odločitev Debeljaka naj bi bila znana do začetka prihodnjega tedna. Foto: RTV SLO
Odločitev Debeljaka naj bi bila znana do začetka prihodnjega tedna. Foto: RTV SLO
Mercator je pred dnevi ostal brez predsednika uprave.
Stolček naj bi se tresel še dvema članoma Mercatorjeve uprave. Foto: RTV SLO

Debeljaku, ki je pred šestimi leti v Mercatorju opravljal delovno mesto direktorja sektorja kontrolinga in računovodstva, je nadzorni svet Mercatorja ponudbo poslal v ponedeljek.

"Nadzorni svet Mercatorja mi je v ponedeljek posredoval ponudbo za prevzem mesta predsednika uprave, ki vključuje tudi mandat za sestavo nove uprave družbe," je povedal 34-letni Debeljak.

Debeljak v tem trenutku ne želi komentirati drugih vidikov morebitnega prevzema mesta, ki ga je do nedavnega zasedal Zoran Janković.

Šega potrdil ponudbo
Tudi predsednik nadzornega sveta Mercatorja Robert Šega je potrdil, da so Debeljaku ponudili mesto prvega moža družbe. Glede na svoje dosedanje delovne izkušnje, izobrazbo ter menedžerska in strokovna znanja je primeren kandidat za predsednika uprave Mercatorja, so po besedah Šege ocenili nadzorniki.

Debeljak je od leta 2003 član uprave za področje financ in ekonomike v Gorenju. Pred tem je bil v Mercatorju zadolžen za strateški kontroling, strateške poslovne finance, računovodstvo, davčno politiko, interno revizijo ter druga povezana strokovna področja.

Nov direktor še pred 13. decembrom?
Nadzorniki, ki so Zorana Jankovića z mesta predsednika uprave odstavili prejšnji teden, se bodo sešli 13. decembra, lahko pa se zgodi tudi, da bodo novega predsednika uprave imenovali že prej.

Tudi usoda drugih članov uprave za zdaj še ni znana. Po poročanju Financ pa naj bi se morala predčasno posloviti Jadranka Dakič in Aleš Čerin. Upravo zdaj vodita Čerin in še en član uprave, Marjan Sedej.