Delavci CPL-ja so s stavko grozili že v začetku avgusta. Foto: BoBo
Delavci CPL-ja so s stavko grozili že v začetku avgusta. Foto: BoBo

V CPL-ju je zaradi neizplačanih plač in nekaterih prispevkov od četrtka stavkalo okoli 400 delavcev. Vodstvo jim kljub obljubam tudi ni povedalo nič o stanju v družbi in načrtih za naprej. Delavce namreč močno skrbi usoda podjetja.

Manjši lastniki niso hoteli dati denarja
Vodstvo je za izplačilo julijskih plač potrebovalo približno 490.000 evrov. Večinski lastnik Ranko Mimović je poskušal v preteklih dneh dobiti denar tudi od manjšinskih lastnikov, a se niso odzvali. Kljub temu mu je skupaj z vodstvom družbe uspelo zagotoviti potrebna sredstva.

Nujna je dokapitalizacija
Stavka se je zdaj končala, prihodnji teden pa bodo potekali zbori delavcev, na katerih bo vodstvo družbe predstavilo vizijo podjetja, je povedal predsednik stavkovnega odbora pri sindikatu Pergam Janko Skvarča. To naj bi se dokapitaliziralo, sicer mu grozi stečaj.

Predsednik upravnega odbora Stanko Petrič priznava, da je CPL zaradi zapadlih obveznosti v težkem položaju. Večinski lastnik je že na aprilski skupščini predlagal dokapitalizacijo v višini 15 milijonov evrov, vendar so jo manjšinski lastniki zavrnili.

Ne glede na razplet uporabniki težav izvajalcev gospodarske javne službe rednega vzdrževanja in varstva državnih cest ne bodo čutili, zagotavljajo v Direkciji RS za ceste.