Zaposlene skrbi predvsem usoda podjetja in njihovih delovnih mest. Foto: BoBo
Zaposlene skrbi predvsem usoda podjetja in njihovih delovnih mest. Foto: BoBo
Stavka v Cestnem podjetju Ljubljana

Delavci CPL-ja stavko prelagajo že od 9. avgusta, saj jim je vodstvo vsakič znova zagotovilo, da jim bo julijske plače in druge obveznosti nakazalo. Nazadnje jim je vodstvo to obljubo dalo v ponedeljek, ko so vodilni v družbi zagotovili, da bodo plače nakazane do srede.

Ker se to ni zgodilo, so se delavci zbrali pred sedežem podjetja in napovedali stavko do izpolnitve njihovih zahtev. Ob julijskih plačah jim podjetje dolguje še druga zaostala plačila, tudi regres in nakazila za posojila, ki zamujajo od maja.

Zahtevajo pa tudi odgovore, kaj se s podjetjem dogaja. Skrbi jih namreč, kakšne načrte ima z družbo večinski lastnik CPL-ja Ranko Mimović. Vodstvo jim je sicer že obljubilo, da bodo dobili pisna zagotovila o nadaljnjem obstoju družbe, a se tudi to do zdaj ni zgodilo.

Nujna dela bodo opravljali
Kljub stavki pa bodo delavi zagotavljali minimum delovnega procesa, torej nujna vzdrževalna dela - nadzor nad prevoznostjo in usposobljenostjo cest za varen promet, zavarovanje nevarnih mest na cesti, pripravljenost za ukrepanje ob grozeči naravni nesreči, vzpostavljanje prometne signalizacije ter odpravljanje posledic naravnih in drugih nesreč na javnih cestah ter zagotavljanje tekočih podatkov o stanju in prevoznosti cest.

Stavka v Cestnem podjetju Ljubljana