Nova strategija Telekoma predvideva tri ključne stopnje razvoja. Foto: RTV SLO/Ergyn Zjeci
Nova strategija Telekoma predvideva tri ključne stopnje razvoja. Foto: RTV SLO/Ergyn Zjeci

Lani je največji slovenski telekomunikacijski operater, ki je v večinski državni lasti, za dividende sicer namenil ves bilančni dobiček 65,05 milijona evrov oziroma 10 evrov bruto na delnico. Preostali del bilančnega dobička za lansko leto, 9,73 milijona evrov, bodo letos tako prenesli v prihodnje leto.

Skupščina se je poleg tega danes seznanila z odstopom nadzornika Mateja Goloba Matzeleta. Namesto njega je v nadzorni svet na podlagi nasprotnega predloga SDH-ja imenovala Dimitrija Marjanoviča.

Telekom Slovenije bo razširil svoje poslovanje
Poleg tega so lastniki potrdili spremembe statuta družbe, ki ji bodo omogočale razširitev dejavnosti na področje energetskih storitev, nekaterih zavarovalniških in finančnih storitev ter storitev socialnega servisa in zdravstvenih storitev, in ne le zagotavljanje informacijske podpore na teh področjih.

Delničarji so obenem podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za leto 2015 ter imenovali družbo KPMG Slovenija za revidiranje izkazov Telekoma Slovenije za poslovno leto 2016.

Sicer pa so v Telekomu zasnovali tudi novo strategijo družbe in skupine za prihodnjih pet let. Ta predvideva tri ključne stopnje. Prva stopnja predstavlja inoviranje osnovne dejavnosti, druga bo osredotočena na digitalizacijo in avtomatizacijo, tretja stopnja pa na ustvarjanje vrednosti. "Telekom Slovenije bo v letu vitek in okreten operater," je ob tem poudaril direktor Rudolf Skobe.