Pred nekaj dnevi so se pojavila namigovanja, da se za nakup Dela zanimajo Nemci. Foto: MMC RTV SLO
Pred nekaj dnevi so se pojavila namigovanja, da se za nakup Dela zanimajo Nemci. Foto: MMC RTV SLO

Zevnikova je pojasnila, da se ugibanja o prodaji Dela ne pojavljajo prvič, vendar še nikoli v takšnih razsežnostih kot zdaj. Pred dnevi so se namreč pojavile informacije, da naj bi Pivovarna Laško prodajala Delo, za nakup pa naj bi se zanimala predvsem Frankfurter Allgemeine Zeitung in Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Tudi v Laškem zanikajo prodajo
Iz Pivovarne Laško so spročili, da te informacije niso resnične, in dodali, da so o pomembnih dogodkih dolžni obveščati javnost. Medije tako nameravajo obveščati tudi glede morebitnih ukrepov dezinvestiranja.

Pivovarna Laško je edina lastnica Dela, prek te družbe pa obladuje tudi časnik Večer. Za to obvladovanje v Laškem niso nikoli dobili dovoljenja urada za varstvo konkurence. Pojavljajo se ugibanja, da dovoljenja sploh ne bi dobil in da naj bi urad Delu naložil odprodajo Večera.

Omejitev, ki se jo presega
Po zakonu o varovanju konkurence je dovoljena meja izvodov dnevnikov ene ali povezanih oseb postavljena pri 40 odstotkih trga dnevnih časopisov, kar Delo skupaj s časnikom Slovenske novice in Večer presegajo.