Družba Delo Prdaja je imela v prvem četrtletju letos 38.335 evrov dobička. Foto: RTVSLO
Družba Delo Prdaja je imela v prvem četrtletju letos 38.335 evrov dobička. Foto: RTVSLO

Ta ne bo vplivala na obstoječa delovna mesta, prav tako pa prevzemnice ne predvidevajo sprememb pogojev zaposlovanja pri prevzemnikih in ciljni družbi po prevzemu, zato ponudbo podpirajo, so zapisali v upravi družbe Delo Prodaja.

Prevzem na zaposlene ne bi vplival
Ponudniki v prevzemnem prospektu obljubljajo, da ne nameravajo prestrukturirati družbe, združevati poslovnih funkcij ali spremeniti lokacije poslovanja, poudarjajo v upravi družbe, kjer zagotavljajo, da se z morebitnimi prevzemniki o prevzemu niso dogovarjali, prav tako pa ni dogovora o načinu uresničevanja glasovalne pravice iz vrednostnih papirjev, ki jih prevzemniki že imajo. Poudarili so tudi, da predsednik uprave Branko Bergant ni lastnik vrednostnih papirjev, na katere se prevzemna ponudba nanaša.

Praga uspešnosti niso določili
Prevzemniki želijo pridobiti vse delnice Dela Prodaje, ki jih še nimajo v lasti (zdaj so lastniki 122.318 delnic), zanje pa ponujajo 21 evrov za delnico. Ponudba se nanaša na 353.715 delnic ciljne družbe in velja do 3. junija do 12. ure. Delnice, ki jih bodo tako pridobili, bo v celoti dobil DZS. Praga uspešnosti prevzemne ponudbe pa niso določili.

DZS je trenutno lastnik 21,06 odstotka delnic družbe, Dnevnik ima v lasti 3,83 odstotka, Hipergo pa delnic Dela prodaje nima.