V prvih 45 dneh svojega mandata bo novi prvi mož Hita vso pozornost namenil analizi stanja in pripravi programa dela uprave. Foto: MMC RTV SLO
V prvih 45 dneh svojega mandata bo novi prvi mož Hita vso pozornost namenil analizi stanja in pripravi programa dela uprave. Foto: MMC RTV SLO
Na Hitovo poslovanje sicer zelo vplivajo zaostrene gospodarske razmere na italijanskem trgu, saj poraba na gosta še naprej pada. Foto: MMC RTV SLO

Najprej se bo temeljito seznanil z razmerami v družbi in z ukrepi, s katerimi naj bi družba čim bolj zmanjšala posledice gospodarske krize, so med drugim sporočili iz novogoriške turistično-igralniške družbe.

Kot še poroča Radio Slovenija, Podobnik pričakuje, da bo konec septembra letos nadzornemu svetu že lahko posredoval poglavitne smernice delovanja in prve ukrepe, ki bi omogočili dolgoročno stabilizacijo poslovanja, v prvih 45 dneh svojega mandata pa bo vso svojo pozornost namenil analizi stanja in pripravi programa dela uprave, so še sporočili iz novogoriškega Hita.

Podobnik je bil pred tem direktor zasebne igralnice v Novi Gorici, do leta 2000 pa je vodil novogoriško Perlo, največjo Hitovo igralniško zabavišče in sploh največjo evropsko igralnico po številu miz.

Poraba italijanskih gostov še pada
Na Hitovo poslovanje vplivajo zelo zaostrene gospodarske razmere na italijanskem trgu, saj poraba na gosta še naprej padal. Kljub temu so v prvi polovici leta imeli več kot 630.000 gostov, ustvarili 80,6 milijona evrov bruto realizacije in plačali 20,4 milijona igralniških davkov.

Pričakujejo tudi spremembo igralniške zakonodaje
Tako kot dozdajšnje vodstvo Hita tudi Podobnik pričakuje spremembe igralniške zakonodaje, ne le zaradi novogoriške družbe, ampak zaradi celotnega slovenskega igralništva. Že pred časom se je odzval tudi na besede ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, češ da prvi mož Hita ne sme staviti le na igralništvo. "Malo sem razočaran, kako ministri z lahkoto tako opletajo s takimi izjavami, ki ne temeljijo na dejstvih.... Najmanj, kar lahko pričakujem, je javno opravičilo," je takrat dejal novi prvi Hitovec.