V enem letu so v Hitu odstopili trije člani uprave, dva člana in predsednik uprave. Foto: MMC RTV SLO
V enem letu so v Hitu odstopili trije člani uprave, dva člana in predsednik uprave. Foto: MMC RTV SLO
Hit izbira novega predsednika uprave

Najprej morajo namreč preveriti, ali kandidat res izpolnjuje vse pogoje. Kot piše časopis Dnevnik, naj bi podporo Podobniku zagotovil sam premier Borut Pahor. Uradno bo ime znano v nekaj dneh, ko bodo nadzorniki z novim predsednikom uprave uskladili vse podrobnosti. Marko Jaklič, predsednik nadzornega sveta, pa je nepreklicno odstopil, ker novi predsednik uprave ni bil izbran soglasno.

Sam je glasoval proti izbranemu kandidatu. Drugim nadzornikom je, ko je ugotovil, da soglasja ne bo, med drugim ponudil, da bi poiskali kakšno novo ime tudi zunaj predlaganih petih kandidatov.

Nadzorniki so se odločili za preglasovanje
Preostali nadzorniki so se nato odločili za preglasovanje, saj so ocenili, da je to najmanj slaba možnost, saj se je treba odzvati čim prej in izbrati predsednika uprave. Jaklič je ob tem opozoril, da gre za "soliranje ene same interesne skupine," kar mu ni všeč in je malo razočaran, a je to neka realnost na zdajšnji stopnji razvoja Slovenije.

V ožjem izboru za novega prvega moža naj bi bili Dušan Mes, Drago Podobnik, Dušan Bencik, Andrej Sluga in Edvard Lesnik. Po neuradnih podatkih pa naj bi nov predsednik uprave postal Drago Podobnik.

Hit je sicer v veliki krizi, saj njegova izguba znaša okoli štiri milijone evrov, delavcem pa grozi odpuščanje.

A. M.

Hit izbira novega predsednika uprave