Bore malo je ostalo od nekdaj največjega gradbenega podjetja. Foto: BoBo
Bore malo je ostalo od nekdaj največjega gradbenega podjetja. Foto: BoBo
Ni zanimanja za premoženje SCT-ja

Stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič je tokrat kupcem ponudil za 15 milijonov evrov zemljišč, objektov in opreme, a zaradi slabega zanimanja pričakuje le 200 tisoč evrov izkupička.

Le redki so danes dvigovali kartončke na kar osmih dražbah premoženja propadlega gradbenega podjetja, največkrat za stroje in opremo. Nepremičnine tudi tokrat niso zanimale skoraj nikogar. Samski dom na Šmartinski cesti v Ljubljani je stečajni upravitelj prodajal že drugič. A stavbe znova ni želel kupiti nihče, čeprav so ceno spustili kar za polovico - na 1,15 milijona evrov.

"Cena je očitno še previsoka, potencialnih kupcev je bilo ker nekaj, ampak so vsi povedali, da po tej ceni niso pripravljeni kupiti," je pojasnil Benigar Tošič. Brez uspeha so ponujali tudi zemljišča in objekte na Brdu pri Ljubljani in v Mengšu, poslovne prostore v Mariboru. Od ponujenega premoženja, vrednega 15 milijonov evrov, so prodali le za tisoč evrov opreme, strojev in gradbenih kontejnerjev.
Težko bo šlo za več kot polovico
Od začetka stečaja je stečajni upravitelj tako prodal za približno osem milijonov evrov premoženja, preostalo ga je še za več kot 50 milijonov. "Za več kot polovico ocenjene vrednosti ne bomo mogli prodati, se pravi, če so ocenjene na 50 milijonov, bi bil realen izkupiček letos lahko 25 milijonov," je ocenil stečajni upravitelj

Denar od nepremičnin bodo dobili upniki, ki imajo na njih hipoteke - predvsem banke. Denar od prodaje premičnin pa gre tudi za poplačilo delavcev. Do zdaj so dobili približno 900.000 evrov, še enkrat toliko naj bi jih septembra.
Jasmina Jamnik, TV Dnevnik

Ni zanimanja za premoženje SCT-ja