Foto: BoBo
Foto: BoBo

Družbenika v torek na skupščini GEN-I-ja nista dosegla soglasja za imenovanje poslovodstva. Na današnjem, srednem, naroku na Okrožnem sodišču v Krškem je manjšinski družbenik predlagal, da se za začasnega poslovodjo družbe GEN-I za obdobje največ enega leta imenuje Igorja Koprivnikarja, ki je "politično nevtralen", pravi pravni pooblaščenec GEN-I-ja, odvetnik Stojan Zdolšek: "Na ta način bi se zagotovilo normalno poslovanje družbe do imenovanja novega poslovodstva, ki bi ga imenovala družbenika na skupščini."

Nasprotni predlog pa ima večinski delničar, pojasnjuje pooblaščenec družbe Gen Energija odvetnik Aleš Avbreht. "Gen energija si kot večinski družbenik prizadeva, da bi bilo imenovano polno poslovodstvo, štirje člani poslovodstva Gen-I-ja kot pomembne družbe. Pri tem vztraja in bo vztrajala."

Zdolšek pa odgovarja: "Če bi sodišče sprejelo predlog Gen energije, to ne more logično povedati nič drugega, kot da je klecnilo pod političnimi vplivi." Te navedbe nasprotna stvar ni želela komentirati.

Sodišče v Krškem bo odločitev o vodenju družbe GEN-I predvidoma sprejelo na začetku februarja.