Vlada bo podprla projekt do skupne višine nekaj manj kot 7,8 milijona evrov. Foto: BoBo
Vlada bo podprla projekt do skupne višine nekaj manj kot 7,8 milijona evrov. Foto: BoBo

Predmet naložbe je izgradnja novih proizvodno-poslovnih prostorov in nakup najnovejše strojne ter programske opreme za izdelavo in izdajo najvarnejših elektronskih potnih listov ter njihovih komponent v svetovnem merilu, so po seji vlade sporočili z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Vlada je projekt, v okviru katerega je Cetis ob obstoječi poslovni stavbi v Celju že začel gradnjo nove proizvodno-poslovne stavbe v velikosti več kot 9000 kvadratnih metrov, danes uvrstila v načrt razvojnih programov 2024–2027. Datum zaključka naložbe je 31. avgust 2026, najpozneje v treh letih bo nato Cetis odprl 28 novih delovnih mest, od tega šest visokokvalificiranih.

Kot so zapisali na gospodarskem ministrstvu, bodo projekt podprli z dodelitvijo subvencije za naložbo v opredmetena osnovna sredstva, in sicer do skupne višine nekaj manj kot 7,8 milijona evrov. Od tega bo Cetis v letu 2024 prejel do 3,7 milijona evrov, v letu 2025 do 2,2 milijona evrov in v letu 2026 do 1,8 milijona evrov. Skupaj je to 21 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov naložbe.

Cetis je eno od vodilnih evropskih podjetij za rešitve elektronskih varnostnih tiskovin. Zagotavlja osebne, potovalne in prometne dokumente ter celovite rešitve za upravljanje identitete in izdajo dokumentov. V letu 2022 je imel v povprečju 232 zaposlenih.