Številni britanski pubi bodo prenovljeni. Foto: EPA
Številni britanski pubi bodo prenovljeni. Foto: EPA

Iz Heinekena so sporočili, da bodo z omenjeno vsoto prenovili 570 pubov v letu 2023. Gre za skoraj eno četrtino vseh njegovih pubov v Združenem kraljestvu. Heineken prek svojega podjetja Star Pubs & Bars v državi upravlja približno 2400 pubov.

Generalni direktor podjetja Star Pubs & Bars Lawson Mountstevens je dejal, da je zaradi "negotovega" potrošniškega okolja investiranje v lokale še posebej pomembno.

"Iz prejšnjih gospodarskih kriz vemo, da potrošniki, ko se njihov razpoložljivi prihodek skrči, iščejo izjemno izkušnjo, ko gredo ven," je dejal.

Po navedbah Heinekena bo približno 100 pubov deležnih večje prenove, ki bo vsaka stala približno 227.000 evrov.

V okviru prenove pubov bodo izvedli tudi ukrepe za spodbujanje trajnosti in zmanjšanje porabe energije, kot je zapisano v Heinekenovi strategiji o doseganju ogljične nevtralnosti v dobavni verigi do leta 2040.

Britanski minister za naložbe Lord Johnson je pivovarjevo napoved označil za odlično novico. "Ne bo le ustvarila na stotine novih delovnih mest in prenovila pubov po vsej državi, ampak bo prispevala tudi k našim ciljem o ogljični nevtralnosti," je dejal.