Infond Holding je prevzemno namero za Laško objavil februarja. Foto: MMC RTV SLO
Infond Holding je prevzemno namero za Laško objavil februarja. Foto: MMC RTV SLO

Omenjena transakcija je bila izvedena v petek, za nakup pa je družba plačala 36,96 milijona evrov. Infond Holding ima tako v lasti 2.773.240 delnic Laškega. Kot je znano, sta Fidina in Infond Holding skupaj s Kotom in Cestnim podjetjem Maribor sredi februarja objavila prevzemno ponudbo za Pivovarno Laško, v kateri so za delnico ponujali 88 evrov.

Prevzemniki so med trajanjem prevzemne ponudbe pridobili dobrih 13 odstotkov Laškega, z delnicami, ki so jih imeli že prej, pa obvladujejo skupaj 55 odstotkov Pivovarne.

Ob objavi ponudbe so se sicer dogovorili, da si bodo v primeru uspešnosti ponudbe delnice razdelili tako, da bo Infond Holding upravičen do 69.096 delnic, do največ 3.880.448 delnic bi pripadlo Fidini, do največ 1.038.326 delnic pa Cestnemu podjetju Maribor.

Infond Holding je v lasti podjetja Center naložbe, ki je v skoraj 78-odstotni lasti Kolonela, ta pa je v lasti podjetja Atka-Prima. To se je izkazalo kot manjkajoči člen med Kolonelom in Pivovarno, kot pa je znano, Boško Šrot solastništva pri družbi ni razkril regulatornim organom, zaradi česar se ukvarja s kazenskima ovadbama.