Nadzorniki želijo, da jim uprava pojasni, zakaj Luko preiskujejo kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO
Nadzorniki želijo, da jim uprava pojasni, zakaj Luko preiskujejo kriminalisti. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalisti so poleg Luke Koper v sredo obiskali sedeže še štirih družb in opravili hišne preiskave pri predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju, njegovemu pomočniku Aldu Babiču in Milanu Pučku. Našteti so osumljeni prekoračenja pooblastil in pridobivanja protipravne koristi.

Nadzorniki želijo pojasnila
Zaradi preiskave tako tudi še ni jasno, ali se bo na seji sešel nadzorni odbor družbe, saj so sejo sinoči preklicali. Vendar pa nekateri nadzorniki vztrajajo, naj jim uprava pojasni dogodke, povezane s preiskavo.

Svojo plat zapletov naj bi danes pojasnil tudi predsednik uprave Robert Časar.

Preiskave tudi v Sežani, Novi Gorici in Murski Soboti
S policijske uprave Koper so v sredo sporočili, da preiskavo opravljajo zaradi sumov kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. Po poročanju medijev naj bi bili predsednik uprave, njegov namestnik in direktor ene izmed Lukinih družb osumljeni protipravnega pridobivanja premoženjske koristi, finančnega izčrpavanja podjetja in neupravičenega kupovanja zemljišč.

Pod drobnogledom so posli Luke Koper zadnjih petih let, hišne preiskave pa naj bi kriminalisti opravljali v več slovenskih krajih, med drugim v Sežani, Novi Gorici in Murski Soboti.

A. K. K.