Foto:
Foto:
Po morebitnem prevzemu širitev tržišča za polnilnico mineralnih vod.

Ti so družba FPP Balkan, londonski investicijski sklad Ashmor, francoska družba Danone in beograjska Delta. Najvišjo ceno za delnico, 33.000 tolarjev, ponujata Ashmore in Delta, Laščani pa so za delnico pripravljeni plačati 31.350 tolarjev.

Ponudba Laščanov je kar dobrih 43 odstotkov višja od knjigovodske vrednosti delnice. Pivovarji želijo kupiti največ 40-odstotni delež v omenjeni družbi, na tej javni ponudbi pa želijo pridobiti 25 odstotkov delnic, ki jih je vsega skupaj 365.425.

Po morebitnem prevzemu širitev tržišča
Ponudba pivovarne bo veljala do 20. septembra, pridobijo pa lahko tudi večjo količino delnic, kot je zapisano v ponudbi. V Laškem nameravajo vlagati v omenjeno podjetje, ker je poznana znamka na tržišču Srbije in Črne gore, hkrati pa hočejo prodajo njenega glavnega produkta - mineralne vode - razširiti tudi na tuja tržišča.

Vlade Divac tudi hotel lastništvo Knjaza Miloša
Kot je znano, je zanimanje za nakup Knjaza Miloša izkazal tudi legendarni srbski košarkar Vlade Divac. Ta sicer kasneje ni našel skupnega jezika z vodstvom družbe, pa tudi z malimi delničarji in srbsko privatizacijsko agencijo, tako da nakupa ni bilo.