Andrej Lovšin zatrjuje, da bi, če bi ostal predsednik uprave, projekt Čehov speljal do konca. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Lovšin zatrjuje, da bi, če bi ostal predsednik uprave, projekt Čehov speljal do konca. Foto: MMC RTV SLO
Lovšin toži Intereuropo

30.000 evrov naj bi namreč znašali njegovi prejemki do konca mandata januarja 2011. Kot je še pojasnil, ne nasprotuje sami odločitvi nadzornega sveta, da ga razreši, pač pa razrešitvi iz krivdnih razlogov. Med razlogi za razrešitev je po Lovšinovih besedah namreč navedena prekoračitev pooblastil pri investiciji v logistični center Čehov, Lovšin pa opozarja, da je njegove poslovne odločitve, tudi investicijo v Čehov v vrednosti 140 milijonov evrov, odobril nadzorni svet.

Lovšin je še potrdil, da bo zaradi konkurenčne klavzule, ki mu šest mesecev po razrešitvi prepoveduje ukvarjanje z logističnimi posli, do septembra prejemal 10.000 evrov bruto odškodnine mesečno. Kot je dejal, se klavzule drži, saj se ni zaposlil v kateri od konkurenčnih družb, temveč se ukvarja s turizmom.

Kot pojasnjuje, elitnim gostom iz držav bivše Sovjetske zveze ponuja turistične destinacije in pomoč pri investicijah ter nakupu nepremičnin na Jadranu, v Italiji, na Balearih in v Monaku.

Nadzorniki v pravne postopke proti Lovšinu?
"Lovšinova legitimna pravica je, da toži, če meni, da mu je bila storjena krivica," je novico o tožbi komentiral predsednik nadzornega sveta Intereurope Bruno Korelič. Po Koreličevem mnenju je iz poročila posebne revizije, objavljenega pred tednom dni, razvidno, da je Lovšin "nedvomno odgovoren za nekatere poslovne odločitve, ki so škodovale družbi", ter da je v nekaterih primerih prekoračil svoja pooblastila.

Poročilo bodo nadzorniki sicer obravnavali na prihodnji seji 30. julija. Mogoče je tudi, da bodo sprejeli sklep o začetku pravnih postopkov proti Lovšinu, je dejal Korelič.

Kot je znano, je Lovšina nadzorni svet marca letos razrešil radi nedoseganja poslovnih ciljev, prekoračitve pooblastil in kršitve delovnih obveznosti.

Lovšin toži Intereuropo