Pravni zastopnik predsednika nadzornega sveta Borisa Popoviča Franci Matoz je dejal, da bo do srede koprskemu okrožnemu sodišču predložil predlog    za izpodbijanje zakonitosti sklica ponedeljkove seje, na kateri je bila razrešena uprava Luke Koper in imenovan novi direktor. Foto: MMC RTV SLO
Pravni zastopnik predsednika nadzornega sveta Borisa Popoviča Franci Matoz je dejal, da bo do srede koprskemu okrožnemu sodišču predložil predlog za izpodbijanje zakonitosti sklica ponedeljkove seje, na kateri je bila razrešena uprava Luke Koper in imenovan novi direktor. Foto: MMC RTV SLO
Nova farsa v Luki Koper

Boris Popovič, sicer koprski župan, je namreč prepričan, da se pod pogodbo ne sme podpisati nihče razen njega, četudi so nadzorniki družbe za to že v ponedeljek s sklepom pooblastili njegovo namestnico, poroča TV Slovenija.

Vlačič presojo o novem vrhu prepušča nadzornikom
Namige, da je šlo pri imenovanju Veselka za solistično akcijo dveh nadzornikov, nad katero naj ne bi bil preveč navdušen, je komentiral tudi minister za promet Patrick Vlačič. A ni bil najbolj zgovoren. Dejal je le, da pričakuje, da bo "nadzorni svet presodil dosedanje odločitve in se izrekel, ali novi predsednik uživa njihovo zaupanje za nadaljnje vodenje Luke Koper".

Na skupščini Luke Koper, ki je sklicana za 13. julij, bodo namreč imenovali nove nadzornike družbe, ki jih je predlagala vlada z javnim pozivom in prek kadrovsko-akreditacijskega sveta, je še dejal Vlačič, ki se mudi v Parizu.

Bo minister našel odgovorne za burlesko?
TV Slovenija pa se ob tem sprašuje, ali bo minister našel odgovorne za "burlesko" v družbi, v kateri jim še vedno ni uspelo potrditi lanskega poslovnega poročila, kjer že več mesecev zavlačujejo z revizijo, kjer se po pisarniah sprehajajo kriminalisti in kjer vse skupaj spominja na vse drugo kot na paradnega konja slovenskega gospodarstva.

M. N.

Nova farsa v Luki Koper