Istrabenz se spopada s skoraj milijardnim dolgom. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz se spopada s skoraj milijardnim dolgom. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz prodaja premoženje

Predsednik nadzornega sveta Janko Kosmina za prodajo ni vedel in se z njo ne strinja, zaradi česar je od predsednika uprave Igorja Bavčarja že zahteval razveljavitev kupoprodajne pogodbe. Bavčar naj bi mu pred časom sam zagotovil, da Marine ne bo prodajal.

V upravi Istrabenza Turizem odgovarjajo, da jih Kosminove izjave presenečajo, saj naj bi bil Kosmina seznanjen s finančnimi razmerami tako holdinga kot odvisnih družb skupine Istrabenz, zato bi moral po njihovih besedah podpirati vse ukrepe, ki so usmerjeni v zagotovitev obstoja in nemotenega poslovanja teh družb.

Za Marino tri, za nepremičnine štiri milijone
Istrabenz Turizem je Grafistu prodal skoraj 89-odstotni delež Marine Koper, pa tudi del naložbenih nepremičnin, in sicer nepremičnini Tivoli in Figarola v Portorožu. Za delež v Marini so dobili tri milijone, za portoroški nepremičnini pa štiri milijone evrov. Namen prodaje naj bi bil družbi zagotoviti potrebna likvidnostna sredstva za nemoteno poslovanje.

Družba Grafist ima sedež v Kopru, ukvarja pa se z gradbeništvom in trgovsko dejavnostjo. Njeni lastniki so Sonja Soršak, Anto Guberac in Branko Vidović, ta pa družbo tudi vodi. Predlani je Grafist ustvaril za več kot 15 milijonov evrov prihodkov in slabih 100.000 evrov čistega dobička.

E. S.

Istrabenz prodaja premoženje