Mobitel je dobil nov nadzorni svet. Foto: RTV SLO
Mobitel je dobil nov nadzorni svet. Foto: RTV SLO
Nadzorniki Telekoma so predlagali širitev nadzornega sveta v Mobitelu. Foto: RTV SLO

Na seji, kjer so večino časa posvetili pripravi na skupščino družbe 26. avgusta so soglašali s predlogom uprave glede novih članov nadzornega sveta, v katerem bodo poleg predstavnikov zaposlenih, Ane Metelko in Mira Zupančiča, sedeli še Libor Vončina, Žiga Turk in Miro Rozman.

Poleg tega so skupščini Mobitela predlagali še razširitev nadzornega sveta za enega člana.

Pismo vpleta tudi Vončino
V anonimnem pismu, ki so ga pretekli teden povzeli nekateri mediji, je bilo med drugim zapisano, da sta se predsednik uprave Telekoma Libor Vončina in nekdanji predsednik nadzornega sveta Leonard F. Peklar okoristila z najemanjem zunanjih svetovalcev v zvezi z načrti za nakup črnogorskega in albanskega telekoma. Na Telekomu so zagotovili, da je projekt nakupa črnogorskega telekoma potekal povsem transparentno, pri albanskem pa niso potrebovali svetovalcev.

Nepravilnosti lahko še pridejo na plano
Nadzorniki so govorili tudi o zadevi Peklar in sporočili, da druge družbe v skupini Telekom z Bados Consulting niso sodelovale, morebitne nepravilnosti pa lahko še vedno pokaže primopredajna revizija, ki jo je ob prevzemu poslov predlagal nadzorni svet Telekoma. Ta poteka v celotni skupini podjetij in bo zaključena v avgustu.

Nadzorni svet se je seznanil še s poslovanjem hčerinske družbe Siol v preteklem letu in preteklih petih mesecih.