Peklar je osumljen nezakonitih denarnih transakcij. Foto: RTV SLO
Peklar je osumljen nezakonitih denarnih transakcij. Foto: RTV SLO
Mobitel je policija obiskala mesec dni nazaj. Foto: RTV SLO

Peklar je še zagotovil, da bo vse podatke in dokumente, ki pojasnjujejo celotno stanje, predal ustreznim organom. V korupcijski aferi Leonarda F. Peklarja naj bi šlo po poročanju Dnevnika za posle z Mobitelom med Peklarjevim predsedovanjem nadzornemu svetu Telekoma.

Peklar, direktor svetovalne družbe Socius in član več nadzornih svetov, naj bi v Avstriji in Švici za Mobitel opravljal raziskave trga prenosne telefonije, kriminalisti pa sumijo, da je šlo za izmišljene posle. Plačila za raziskave naj bi prihajala iz Švice, in sicer prek podjetja Bados Consulting.

Mobitel ni bil seznanjen
V zvezi s tem se je oglasil tudi Mobitel, ki pravi, da so s podjetjem Bados Consulting sodelovali v letih 2002 in 2003, da pa z domnevnimi finančnimi povezavami med omenjenim podjetjem in Peklarjem niso bili seznanjeni. Policija je Mobitel obiskala pred enim mesecem, iz podjetja pa so še sporočili, da so jim predali vso dokumentacijo.

Urad potrdil sum pranja denarja
Na uradu za preprečevanje pranja denarja so potrdili preiskavo suma pranja denarja, v katerega naj bi bil vpleten Peklar. Sumili naj bi ga nezakonitih transakcij, vrednih več kot 280 milijonov tolarjev.