Evropska komisija bo najverjetneje vztrajala, da se ohrani tudi blagovna znamka. Foto: MMC RTV SLO
Evropska komisija bo najverjetneje vztrajala, da se ohrani tudi blagovna znamka. Foto: MMC RTV SLO

Dejal je, da si ministrstvo temeljito prizadeva izkoristiti to možnosti. Minister za finance France Križanič se namreč pogovarja z bankami upnicami in z nekaterimi drugimi zainteresiranimi, ki bi lahko omogočili, da bi se proizvodnja čim prej nadaljevala.

Obstajajo sicer še določene nejasnosti, predvsem v zvezi s tem, da bi bilo treba ohraniti tudi blagovno znamko, saj sprememba blagovne znamke lahko spremeni odločitev komisije glede tega, je pojasnil Pogačnik.

Pivka najela 12 mesnic Mipa, zaposlila bo 45 delavcev
V torek se bo spet odprlo dvanajst Mipovih mesnic na severnem Primorskem. Te je namreč od Mipa Maloprodaje, ki je v stečaju, najela Pivka Perutninarstvo. Poleg tega bodo zaposlili 45 delavcev, ki so pred stečajem delali v poslovalnicah. Tudi Pivko je stečaj Mipa zelo prizadel, saj je s tem izgubila prodajna mesta v verigi Mipovih mesnic, poleg tega pa ima do Mipa veliko neporavnanih terjatev.

Z odprtjem dvanajstih mesnic bodo tako skušali zagotoviti prodajna mesta za svoje izdelke in za morebitno vrnitev Mipa. Pogodba o najemu za zdaj velja za kratek čas, kar sicer pomeni določeno tveganje, v Pivki pa upajo, da bodo lahko v nadaljevanju poslovalnice najeli za daljše obdobje.

A. M.