Mura in partnerji je že plačala varščino, celotno kupnino 121.733 evrov pa mora poravnati v 90 dneh. Foto: MMC RTV SLO
Mura in partnerji je že plačala varščino, celotno kupnino 121.733 evrov pa mora poravnati v 90 dneh. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik uprave družbe Bojan Starman, ki odhaja iz Mure, je oddaji ponudbe nasprotoval, a sta se z njo strinjala preostala člana uprave Milan Mörec in Dušan Gomboc, pa tudi nadzorni svet družbe. Starman je prepričan, da za nakup ni dovolj trdnih ekonomskih argumentov, čeprav se strinja, da se mora Mura in partnerji ukvarjati tudi z dejavnostmi, ki bodo prinašale višjo dodano vrednost kot dodelavni posli. Vendar za to po njegovih besedah ni treba kupiti novega podjetja, ampak bi te dejavnosti lahko razvijali sami. Dodal je, da si Mura s takim zaslužkom ne more privoščiti napak in je taka odločitev lahko nevarna. Mura in partnerji je že plačala varščino, celotno kupnino 121.733 evrov pa mora poravnati v 90 dneh.

Z nakupom bo družba Mura in partnerji pridobila celotno Murino znanje, kreacije, trženje in blagovne znamke. Stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević je dejal, da to pomeni, da lahko dela Murina oblačila in vodi skupno politiko, ob tem pa dodana vrednost še naprej ostaja v Muri in partnerjih, a bo zdaj potreben proces poslovne in finančne reorganizacije.

Ob prestrukturiranju bodo morali v krajšem obdobju najverjetneje izvesti delno prisilno poravnavo, a se bodo o tem odločili glede na finančni načrt prestrukturiranja. Z reorganizacijo bo sicer veliko dela, a bo to prvi korak k združevanju Mure, je še dejal Đorđević. Nakup se mu zdi dobra odločitev, saj bi sicer Muro EHM prodali v drugi obliki kakšnemu drugemu kupcu.