Murskosoboški 'gigant' je pripravljen na nove izzive. Foto: RTV SLO
Murskosoboški 'gigant' je pripravljen na nove izzive. Foto: RTV SLO
Delavci podjetja Mura
V Muri si želijo stabilne prihodnosti. Foto: RTV SLO

V Muri pravijo, da je možnih veliko skupnih projektov, kot je na primer ustanovitev inovacijskodizajnerksega centra Modeus, kjer je poleg občine sodelovalo še 24 ustanoviteljev. Nova uprava se zaveda težkih tržnih razmer v panogi, kjer deluje, in izjemne konkurence. Po besedah predsednika uprave Aleša Kumperščka Mura nujno potrebuje aktivno vlogo lastnikov in socialnih partnerjev ter večjo pripadnost zaposlenih v podjetju.

Štihec je dodal, da je od Mure odvisno, kaj se dogaja v pokrajini, in da si niti država niti pokrajina ne moreta privoščiti velikih sprememb, zato si občina Murska Sobota želi ostati Murin trden, zanesljiv partner in opora največji gospodarski družbi v Pomurju.

Župan in predsednik nove uprave sta se pogovarjala o možnostih sodelovanja, ki bi bilo tako koristno za obe strani, saj zgolj izvajanje dolgoročne strategije ni zagotovilo za dolgoročen poslovni uspeh. Ob tem je Kumperščak povedal, da bo nova uprava poslovno konsolidacijo vodila kot podjetniški in socialni projekt.