S poslovanjem nadaljuje še pet hčerinskih družb Mure. Foto: MMC RTV SLO
S poslovanjem nadaljuje še pet hčerinskih družb Mure. Foto: MMC RTV SLO
V stečaj tudi Muralist, na cesto 583 ljudi

.

Kot je znano, je prve odpovedi pogodbe o zaposlitvi v torek prejelo 588 zaposlenih v hčerinski družbi Mura - Ženska oblačila v stečaju. Sledilo naj bi jim še 522 po pošti posredovanih odpovedi zaposlenim v družbi Mura - Moška oblačila. Kot povedano, danes poteka razdeljevanje odpovedi v matični družbi - najprej v Murski Soboti, nato še v Ljutomeru.

Prva izplačila nadomestil novembra
Odpuščeni poleg odločb dobivajo še mape z informacijami o tem, kako in kdaj se lahko prijavijo na zavod za zaposlovanje. Zavod jih bo lahko v evidenco brezposlenih vpisal po preteku 15-dnevnega odpovednega roka, odločbe o denarnem nadomestilu za brezposelnost pa naj bi bile nato izdane v osmih dneh. Prva nadomestila za čas brezposlenosti (za oktober) bi lahko Murini delavci dobili 13. ali najpozneje 20. novembra. V vmesnem času lahko za izredno socialno pomoč zaprosijo prek centrov za socialno delo.

Vodstvo Mure je uvedbo stečajnega postopka predlagalo tudi za invalidsko podjetje Muralist, v katerem je zaposlenih 583 delavcev, k čemur je soglasje morala dati, in ga tudi je dala, tudi vlada.

Poslovanje nadaljujejo v petih drugih hčerinskih družbah Mure, to so Mura - EHM, M-Energetika, Mura in partnerji, Mura - Unikat in M-AIKS. V Muri - EHM izvajanje oktobrskih dejavnosti utrjuje zaupanje poslovnih partnerjev in kupcev blagovne znamke Mura, so sporočili. V družbi izvajajo vse ukrepe, ki bodo podjetju omogočili nemoteno poslovanje, posebno pozornost pri tem posvečajo poslovnim partnerjem in kupcem blagovne znamke Mura. Sočasno izvajajo prodajne dejavnosti za novo kolekcijo plaščev jesen-zima 2009/10, kar vključuje tudi stilsko svetovanje in odprtje večje prodajalne v Ljubljani ter ustvarjanje novih konceptov za žensko in moško kolekcijo oblačil jesen-zima 2010/11.

V stečaj tudi Muralist, na cesto 583 ljudi