Foto:
Foto:
Bomo s 1. majem hodili po nakupih v London?

Vozovnice je na spletni strani britanskega prevoznika mogoče kupiti že danes, enosmerni let pa stane slabih 26 evrov.

Večji turistični obisk
Poleti med Ljubljano in Londonom bodo sprva enkrat na dan, v jesenskem času pa načrtujejo po dva poleta na dan. Direktor Aerodroma Ljubljana Vinko Može je za Radio Slovenija z zadovoljstvom potrdil vest in dodal, da bo povečanje števila potnikov v prid tako letališču kot slovenskemu turizmu. Prepričan je, da bodo letala polno zasedena.

Prihod pospešil konzorcij
Pogajanja z britanskim prevoznikom so trajala eno leto, pogodbe pa so bile podpisane v sredo. Prihod nizkocenovnega letalskega prevoznika na ljubljansko letališče je po Možetovih besedah pospešil konzorcij, ki ga je ustanovil Aerodrom Ljubljana. V njem sodelujejo tudi različne turistične organizacije, ki tržijo turistično ponudbo Slovenije v Veliki Britaniji.

Visokoleteči načrti EasyJeta
Od dneva vstopa deseterice v Evropsko unijo bo Easyjet poleg Slovenije na seznam držav, kamor leti, dodal tudi Madžarsko. "V Evropi je veliko priložnosti za rast, današnja najava pa je nadaljnji korak v načrtovani rasti Easyjeta in del širitvene strategije za letos," je v sporočilu za javnost zapisal izvršni direktor Easyjeta Ray Webster.

Easyjet, ki je poleg letov v Ljubljano in Budimpešto najavil še pet novih letalskih prog, bo tako navzoč na 42 evropskih letališčih in letel na 135 progah. Kot je znano, so bila nedavna pogajanja med Aerodromom Ljubljana in irsko družbo RyanAir neuspešna.