S poslovanjem Pošte Slovenije je novi predsednik nadzornega sveta zadovoljen. Foto: BoBo
S poslovanjem Pošte Slovenije je novi predsednik nadzornega sveta zadovoljen. Foto: BoBo

S poslovanjem družbe je novi predsednik nadzornega sveta zadovoljen. "Dobili smo vtis, da je družba dobro organizirana. Njeni rezultati, če gledamo poročila za zadnja leta, so dobri, stopnja donosnosti pa je bila vsa leta nazaj med šestimi in sedmimi odstotki. Tudi obdobje krize je družba dobro prebrodila, tako da smo prepričani, da lahko pošta nudi dobre storitve našemu prebivalstvu ter da ob tem skrbi tudi za prihodke državnega proračuna," je dejal Kračun, ki računa, da se bodo že na septembrski seji resno lotili dela.

Hauc: Novi nadzorniki so visoko priznani strokovnjaki
Zadovoljstvo nad prvim srečanjem z novimi nadzorniki je danes izrazil tudi generalni direktor Aleš Hauc, ki meni, da gre za visoko priznane strokovnjake na svojih področjih. "Vse to daje upanje in močno prepričanje, da bo ta nadzorni svet v kontekstu visoko strokovnih in usposobljenih ter uglednih predstavnikov profesionalno nadziral našo družbo. Tega se veselimo in upamo na korektno sodelovanje z njimi," je dejal Hauc.

Donedavni prvi nadzornik Klemen Grošelj in generalni direktor nista bila v prav rožnatem odnosu, saj je Grošelj nekaj časa zahteval celo direktorjev odstop. V zvezi s tem je Kračun dejal, da so dozdajšnji rezultati družbe dobri in jih je treba spoštovati. Na vprašanje, ali si ne bo še naprej kot njegov predhodnik prizadeval, da bi zamenjal prvega moža Pošte Slovenije, pa je odgovoril, da sicer nikoli ni dobro reči nikoli, vendar so rezultati za zdaj dobri in tega zato za zdaj ni na dnevnem redu.

Hauc je ob tem ponovil, da je mandat poslovodstva vselej zgolj od ene do druge seje nadzornega sveta, a upa, da se bodo tudi v prihodnosti nadaljevali dobri rezultati družbe, običajno pa je, da se "dobrega dirkalnega konja ne zamenja".

Nadzorni svet Pošte Slovenije je sicer šestčlanski, pri čemer štiri člane imenuje ustanovitelj, dva pa izvoli svet delavcev. Poleg treh novih nadzornikov je v nadzornem svetu pošte kot edina od prejšnjih članov še Barbara Gorjup, zaposlene pa zastopata Božidar Pograjc in Rudi Matjašič.