Družba GPG je v stečaju od aprila 2011, brez dela pa je ostalo 217 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
Družba GPG je v stečaju od aprila 2011, brez dela pa je ostalo 217 ljudi. Foto: MMC RTV SLO

Stečajna upraviteljica Melita Butara je ta teden objavila vabila k dajanju zavezujočih ponudb za nakup več nepremičnin in zemljišč. Kot je razvidno iz objave na spletni strani Ajpesa, je na prodaj stanovanje v Ankaranu, veliko 86 kvadratnih metrov, z dvema zunanjima parkirnima mestoma po izklicni ceni 151.200 evrov. Za dobrih 45 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Ivančni Gorici z zunanjim parkirnim mestom pa je izklicna cena postavljena pri 70.200 evrih.

Prodajajo se tudi zemljišči v Gameljnah in poslovna prostora v Dravogradu. V rednem poročilu, prav tako ta teden objavljenem na spletni strani Ajpesa, je upraviteljica Butara zapisala, da je v tretjem četrtletju prodala poslovni lokal v Dravogradu. Medtem med drugim čaka na odziv na vabilo za zbiranje ponudb za poslovne prostore v Kristalni palači v Ljubljani, katerih izklicna cena je slabih 20 odstotkov nižja od tržne vrednosti.

Ovadba zoper nekdanjega direktorja GPG-ja
Butara je 14. septembra zoper nekdanjega direktorja in lastnika GPG-ja Borisa Dolamiča in Petra Kodermaca vložila kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer v zvezi s spornim poslovanjem družbe GPG v povezavi z družbo Vozila Gorica, katere direktor je Kodermac.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada pa so v ponedeljek na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 50-letnega nekdanjega direktorja večje gospodarske družbe zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje oškodovanja upnikov. Šlo naj bi ravno za Dolamiča.

Družba GPG je v stečaju od aprila 2011, brez dela pa je ostalo 217 ljudi, kolikor jih je bilo v družbi zaposlenih ob začetku stečaja. V stečaju je bilo prijavljenih za okoli 318 milijonov evrov terjatev.